pondělí 11. dubna 2016

Naše NEJ cviky na břicho

Máme tu jaro a tak nastal čas shodit zimní vrstvy a to jak oblečení, tak i vrstvy tukové. Přesně tak to totiž mám já každý rok. V zimě se pěkně obalím, aby mi bylo teplíčko a na jaře se snažím ty tukové polštářky zase trošku zredukovat. A jak jinak toho docílit než cvičením, samozřejmě.

I když se momentálně věnuji více běhu, na domácí posilování nedám dopustit a tak jsme se s Pat rozhodly dát dohromady pár našich oblíbených cviků a podělit se o ně i s vámi.

Vzhledem k tomu, že cviků na různé partie těla je nespočet, vybraly jsme ty NEJ. 
Pod NEJ řadíme cviky, které:

  • děláme NEJradši a NEJčastěji
  • nám připadají NEJúčinější
  • a často i NEJvíc bolí :) 

Jako první jsme se rozhodly podělit se o naše NEJ cviky na břicho a core (střední část těla). Obě se s Pat shodujeme na tom, že největší účinek na nás mají cviky v planku, takže děláme spoustu modifikací právě této pozice.


1. Výdrž v planku - buď na natažených rukách nebo na předloktí. Pro obměnu je možné obě polohy střídat třeba po 30 sekundách.



2. Přitahování kolena k loktu - opět možno na natažených rukách nebo na předloktí. Kolenem se snažíme dotknout lokte z vnější strany. Střídáme nohy.


3. "Horolezec" - přitahování kolene k loktu z vnitřní strany nebo šikmo (dostanou víc zabrat šikmé břišní svaly. Střídáme nohy.


4. "Boční plank" - opět 2 možnosti, výdrž v dané poloze. 


5. "Boční plank - zvedání" 


6.  "Kolo" - klasika, která funguje :)


7.  "Mason twist" - náš oblíbený cvik z P90X. Takových 50 opakování dá pěkně zabrat.


8. Klasika na spodní část břicha. Většinou tento cvik není moc oblíbený, ale funguje, takže ho občas zařadíme.



Cviků na břicho a střed těla je spousta a pokud máte bujnou fantazii, z jednoho cviku můžete vymyslet milión variací. 
Důležité je provádět cviky správně a nezadržovat dech. Je samozřejmostí, že před jakýmkoliv cvičení se zahřejeme (rozcvičíme) a na konci protáhneme. O tom ale zase někdy jindy :)

A ještě jedna důležitá poznámka na konec. Jakékoliv cvičení na břišní svaly rozhodně neodbourá tukové vrstvy. Proto, abyste se mohly chlubit krásně vypracovaným břichem, je třeba přemýšlet i o tom, co jíte. 
Jak se říká "Abs are made in the kitchen"

P.

Žádné komentáře:

Okomentovat